juni 17, 2024

Hvem skal lave mine prinkort?

Når du skal producere et eller andet, så er der mange ting du skal have til at hænge sammen, før du kan have en hel produktion, der bare kører som den skal. Især hvis du skal lave elektronik kan det være besværligt at finde ud af hvordan det hele skal hænge sammen. Her har man nemlig problemer med, at det ikke altid er nemt at producere tingene selv. Hvis du gerne vil lave en ny slags grill, er der en hvis chance for, at det er noget du kan lave derhjemme, eller i hvert fald i et forholdsvist simpelt værksted. Det kan man ikke, når man har med millioner af små transistorer at gøre, og derfor kan det være svært at få lavet prototyper, og være sikker på, at det hele kommer til at hænge sammen på den måde man gerne vil det. En anden side af mønten kan være, at man egentlig godt selv kan lave printkortene – nok især hvis det ikke er processorer og lignende, men mindre styringer der skal laves – men ikke selv har mulighed for at masseproducere dem. Det er jo klart, at det ikke er nemt at producere flere hundrede eller måske flere tusinde kopier af den samme printplade, hvis man skal sidde med en loddekolbe og noget tin og gøre det. Det er ikke holdbart, og derfor skal du have nogen andre til at hjælpe dig med det.

Hvem laver printkort?

Der er selvfølgelig mange forskellige virksomheder der laver printkort, men det duer jo ikke, at du bare vælger et eller andet. Hvis du gerne vil sætte gang i en produktion, er det vigtigt at firmaet opfylder en masse forskellige krav, og derfor skal du være lidt kritisk. Du skal også overveje, om du står klar med et endeligt produkt, de bare kan begynde at producere, eller om de først skal hjælpe dig med at lave en prototype til at finde ud af hvordan det endelige produkt helt præcist skal være. Du skal selvfølgelig selv danne overblik over hvad det er for nogle forskellige ting du vil have opfyldt af firmaet, men et bud på en liste over krav, kunne for eksempel være at firmaet skal være

  • billige
  • nemme at kommunikere med
  • villige til en udvidet produktion
  • kompetente indenfor deres felt
  • gode til at producere produkter i høj kvalitet

Dette er som sagt bare nogle få ting du måske skal være opmærksom på, og du kan jo selv tilføje som det er nødvendigt. Der er nogle virksomheder som den du kan finde ved at klikke her, der har disse kompetencer, og det er den slags firmaer du skal benytte dig af, når du skal have en produktion på benene, for det gør absolut en stor forskel hvem du får til at producere for dig.

Hvad er dine planer

Det er nok også en god ide at dele med dem der skal producere for dig, hvad dine planer for produktet er. Om du gerne vil forsøge at få firmaet til at blive meget stort, så der bliver brug for nogle større faciliteter til at producere i, eller om du ikke regner med at det kommer til at gå så stærkt at det bliver noget problem lige foreløbigt. Det er naturligvis ikke let at spå om, men det er alligevel noget du skal overveje, for det kan også have betydning for at nogle producenter ikke er muligheder for dig. Hvis du allerede er i den store ende af hvad firmaet kan bære når du starter, er det ikke sikkert at det er smart, at være der, hvis du planlægger at udvide så meget som muligt.