juni 17, 2024

Få lavet en god alderspension

Der er mange danskere som vælger at få oprettet en alderspension, idet denne udbetalingsform gør, at man kan få udbetalt hele beløbet på kontoen på en gang. på denne måde kan man selv bestemme hvordan pengene skal bruges. Der er både fordele og ulemper ved en alderspension, som der er med andre kontoformer. Med en alderspension kan man højest indbetale 29.600 kr. om året og kan helt selv bestemme hvordan selve opsparingen skal styres.

Værd at vide om alderspension:

I 2013 blev alderspensionen for alvor anvendelig, idet den gik ind og afløste kapitalpensionen. Hvis man er under 75 år gammel kan man nemt oprette en alderspension og dermed indbetale penge på kontoen, når det passer en. Derudover der er en række fordele hvis man f.eks. betaler topskat, hvilket du kan læse meget mere om ved at klikke her. En alderspension er noget for dig, som gerne vil kunne:

  • Hæve pengene på en gang
  • Selv bestemme hvornår/hvor meget der indbetales (dog grænsen på 29.600 kr. årligt)
  • Selv have overblikket over investeringen
  • Pengene kan hæves fra pensionsalderens indtræden

 

Med andre ord er en alderspensionskonto en god opsparingsløsning til dig, der gerne vil kunne bestemme fuldt ud over den. Alderspensionen er langt bedre end kapitalpensionen, idet denne opsparingsform hverken giver dig minus eller plus. Kapitalpensionen gav kunderne minus grundet differencen på afgiften ved udbetalingen samt fradraget på opsparingen. Mange danskere var skeptiske overfor alderspensionen i starten, da der ikke er noget skattefradrag. Siden 2013 har mange fået øjnene op for de mange fordele ved alderspensionen og kan sagtens forstå, hvorfor så mange vælger netop denne form for opsparing.

 

Ud fra den årlige indtjening kan du hurtigt finde ud af, om alderspension er den rigtige løsning til dig. Hvis man årligt tjener over 342.858 kr. efter AM-bidraget på 8%, så er alderspension et godt valg. Hvis du tjener mere end dette årligt, så er alderspensionen fortsat en god løsning. Hvis du er en af de danskere, der betaler topskat, så anbefales det, at oprette en ratepension samt en alderspension, da du med denne løsning kan indbetale flere penge på kontoerne. Din bankrådgiver kan hjælpe dig med at gennemskue, om en alderspension kan være en fordel for dig ud fra hvad du tjener i løn.

Fordele og ulemper ved alderspension:

Som alle andre opsparingskontoer er der både fordele og ulemper ved alderspension. Den væsentligste ulempe ved alderspension er, at man som kunde ikke får noget fradrag for de indbetalinger, som man foretager. Fordelene ved alderspension er, at man udover at have en fleksibel udbetaling, har mulighed for:

  • Ikke at skulle betale skat, når man udbetaler penge fra alderspensionskontoen
  • Kreditbeskyttelse
  • At man sagtens kan indbetale på kontoen, selvom der er blevet trukket penge fra den
  • Lavere beskatning end afkastet (PAL-skat 15,3%)
  • Ingen modregning i pensionstillæg

 

Der er langt flere fordele end ulemper ved en alderspension, hvilket er grunden til, at flere og flere danskere vælger at oprette sådan en opsparingskonto.