juni 17, 2024

Flot LED pære der kan lysdæmpes

Den nyeste G4 LED pære består af en række små LED pærer, der er omsluttet af silikone på en måde, der på én gang giver en ganske flot pære og et fint, jævnt lys . Pærens aflange facon og en spredningsvinkel på 180 grader giver et supergodt lys. Pæren har en lang levetid på omkring 30.000 timer. G4 LED pæren kan erstatte en 30W pære.

EU udfasede glødepærerne i 2012, og de dæmpbare LED pærer er et fint strømbesparende alternativ, som med et betydeligt lavere energiforbrug har en miljøvenlig side.En traditionel pære har en forventet levetid på cirka 1.000 timer, mens LED G4 pæren kan forventes at brænde omkring 30.000 timer, hvilket naturligvis giver en ikke ubetydelig besparelse. Når man køber en pære, bliver der ikke givet garanti på dens levetid, og det er fordi en pæres levetid altid vil afhænge af, hvordan den bliver behandlet. Den holder længst, hvis man sørger for, at den let kan komme af med varmen.

G4 LED pærenpå hele 5W LEDkan lysdæmpes med de fleste almindelige lysdæmpere. Når du vælger LED pærer, så vælger du også en lavere el-regning, og det er jo ikke uvæsentligt.

 

G4 LED giver behagelig og varmt lys

Moderne LED pærer kan faktisk lyse på en måde, der minder om dagslys, altså med en RA-værdi, der nærmer sig 100. I nogle situationer vil man ikke have lys, der er alt for kraftigt, og derfor er det oplagt at vælge pærer, der kan dæmpes, så man kan skabe en mere hyggelig og intim atmosfære.

Det betyder så meget for stemningen i et rum, om lyset opleves som koldt eller varmt, og det skal man være opmærksom på, når man vælger en pære til sin lampe. LED pærer kan faktisk både lyse varmt og køligt.
Kelvin er en måleenhed for lysets varmetemperatur. Det er forskelligt, hvilken temperatur der er optimal, men til private hjem har Energistyrelsen en anbefaling, der hedder mindst 2700 Kelvin, når man køber en LED pære, fordi det giver et varmt og behageligt lys, som minder om det lys, en glødepære kan levere. LED lyskilder har normalt en farvetemperatur på mellem 2700 og 3200 Kelvin, hvilket er det, der anvendes i Danmark. LED G4 er på 2900K.

Vælg G4 LED pæren til at skabe hygge i stuen

Fordi strømforbruget i LED pærerne er så lavt, kan man i højere grad end før tillade sig at have mange flere lamper i sit hjem, så man kan bruge lyset til at skabe helt forskellige stemninger afhængig af behov eller humør. Man kan sige, at lamperne i stigende grad kan bruges som et led i indretningen af hjemmet, frem for blot at skaffe lys i alle rum.

De dæmpbare LED pærer har den store fordel, at du afhængig af situationen kan bruge dem til arbejds- og læselys og til blot en dæmpet belysning i hjørnet af stuen. Så hvis du har brug for at kunne dæmpe lyset i dine lamper, så du kan skabe den rette hyggebelysning, så er den dæmpbare LED G4 absolut et oplagt valg.

G4 LED pærener samtidig en LED pære, som giver rigtig god værdi for pengene. Kilde: https://led-kongen.dk/produkt/g4-led-5w-daempbar/