juni 17, 2024

Tag en klamydiatest i hjemmet

Har du været så uheldig at have haft ubeskyttet sex, bør du får foretaget dig en klamydiatest. Den mest udbredte form for kønssygdom i Danmark er nemlig klamydia. Faktisk bærer hvert 5 ud af 100 danskere rundt på kønssygdommen.

Kønssygdommen smitter ved ubeskyttet samleje, men giver ikke altid symptomer, selvom man er blevet smittet. Ubehandlet klamydia kan i værste tilfælde føre til sterilitet samt andre alvorlige følgevirkninger.

Du behøver ikke at gå rundt og vente på symptomerne for klamydia viser sig, du kan nemlig altid få taget en klamydia test. Det kan ske på en simpel og nem måde, nemlig ved at tage en klamydiatest hjemme.

Symptomer hos kvinderne er smerter og svie ved vandladning, forhøjet udflåd og forstyrrede menstruation, samt smerter i underlivet.

Symptomerne hos mændene ligner en del dem kvinderne får. Mænd får nemlig også svie og smerte ved vandladning samt kløe og udflåd fra urinrøret.

Men ikke alle klamydiasmittede får symptomer. Derfor er det altid en god ide at blive testet for kønssygdomme efter ubeskyttet sex.

Du kan teste dig selv for klamydia hos lægen, eller ved at tage en klamydiatest hjemme. Det er en nem og enkel måde at få sikkerhed på.