juni 17, 2024

Bitcoins – den digitale valuta

Der er altid mennesker som leder efter nye ting, at lægge deres penge i, vente, og så få flere penge tilbage. Ideen om at investere er egentlig ret genial, når man tænker over det. I princippet er det netop bare, at nogle personer lægger penge i en ide, ting eller et koncept, venter på det kommer til at give pote og blive stort, hvorefter de så selv kan få deres originale pengemængde tilbage, samt lidt oveni. Det er ret smart, for gode investeringer har ført til alle mulige gode ting i vores moderne verden. Og i dag er en af de ting man burde investere i, som virkelig kan have en mulighed for, at ændre den verden vi lever i, altså de fantastiske bitcoins. Om man er ligeglad med, at fremme kryptovaluta, eller om det er ens hjertesag, så er der altså noget for alle med bitcoins – mest af alt fordi de er ved at blive virkelig profitable.

Den stigende værdi af bitcoins

Bitcoins er altså en digital valuta. Det vil sige, at den kun fungerer over digitale enheder. Du kan ikke printe bitcoin eller smelte dem. De kan ikke holdes, mærkes, føles eller noget. Derudover har de intet center. Hvor kronen er forbundet til pengepolitik og den danske stat, og dollaren er forbundet med de forskellige institutioner som tager sig af den, er bitcoins altså et helt decentraliseret system. Der er ingen som ejer systemet og ingen, som kan udøve kontrol over det. Indtil videre har det vist sig helt umuligt – og derfor er det altså også sikkert. Ingen er mestre over det, men på samme tid er alle mestre over det.

Men bitcoins er altså ved at stige i værdi. Eller, det er vist lidt af en underdrivelse bitcoins er rigtig meget værd, og det er de blevet på intet mindre end et år. Faktisk er de steget i værdi til en helt sindssyg grad. Jeg kan huske for et år siden, min bror sagde til mig, at han havde investeret 600 kroner i bitcoins for sjov, og at han allerede havde tjent det dobbelte igen. Nu har jeg ikke snakket om det med ham siden, men hvis han stadig har penge i det vil han altså have tjent ca. 6000 kroner på det. Ja, det er ikke løgn. På blot et år er værdien steget med over ti gange. Det er helt utroligt at tænke på, og det lader faktisk ikke til, at det er ved at stoppe.

Nu eller aldrig

Jeg valgte ikke at købe bitcoins dengang, for jeg mente at de allerede var ved at stige i værdi for meget, til at det var holdbart. ’Jeg køber dem når de falder i værdi igen’, tænkte jeg. Og jeg ventede på, at boblen ville sprænge, men det har vist sig ikke at være en bobbel. Dette er en permanent institution, og hvis blot jeg vidste bedre dengang havde jeg kunne tjent rigtig, rigtig mange penge på ikke at gøre noget reelt. Og derfor advarer jeg nu jer om det samme. Værdien at bitcoins er lige nu på et helt ekstremt niveau, men det er altså af god grund at det er så højt, og det kommer kun til at stige mere i værdi. Du kan måske ikke tidoble din investering lige nu, men der er ingen grund til at tro, at man ikke kan komme til at tjene nogle rigtig gode penge på det.

For den frygt, den ’logik’ man tror man besidder, er faktisk ikke nødvendigvis en fornuftig tanke at have. I mit tilfælde stoppede den mig jo fra, at tjene en hel masse nemme penge. Og det er noget jeg vil undgå, at gøre igen.