juni 17, 2024

Spar penge – lav din egen plakat

Der findes mange måder at pifte boligen op på. De mest spændende er dog ofte dem, der er personlige. Det at kunne sætte sit eget personlige præg på boligen er en fantastisk fornemmelse for mange boligejere, men det kan være svært at finde inspiration og ikke mindst lave et produkt, der er flot nok til at have til frit skue.

Hvad angår vægkunst, er det dog relativt simpelt. Du kan nemlig designe din egen plakat – og det behøver hverken være dyrt, besværligt eller tidskrævende.

Mange fordele i at designe egen plakat

Den åbenlyse fordel ved at designe sine egne plakater er, at man får det, som man vil have det. For selvom der er et stort udvalg af smukke posters i både butikker og på internettet, så falder man tit over nogle flotte billeder online, man rigtig gerne vil have hængende på væggen. Det kan naturligvis også være, at dine børn har tegnet dig et skønt billede, du gerne vil forstørre op eller at du har et feriebillede eller lignende, som du rigtig gerne vil se på hver dag. Den plakat du bestiller skal jo trods alt hænge, så du kan se den hver dag, så det er om at finde noget, der ikke bare er godt, men helt perfekt til dit hjem.

Hvis du har en smule forstand på at bruge redigeringsprogrammer på computeren, er du allerede når rigtigt langt. Så kan du nemlig sammensætte eller klippe det billede ud, du vil have hængende.

Let at bestille plakater online

Det billede, du vil have hængende, skal naturligvis først produceres. Det får du gjort ved at bruge en online leverandør. Typisk skal du bare indsende en fil og angive den ønskede størrelse på din plakat.

Det er dog vigtigt, at du sender en fil i høj opløsning – typisk som en såkaldt vektor grafik, da den er let at forstørre op, uden den mister kvaliteten.

Hvis du medsender en fil i dårlig opløsning, bliver resultatet derefter. Mange virksomheder vil slet ikke acceptere filer i lav opløsning, og finder du endelig et sted, hvor de alligevel printer den, kan du forvente en plakat med tydelige pixels, som du vil blive ked af at have hængende.

Billeder til alle rum

I og med du får så mange muligheder for at designe dine egne plakater, har du mulighed for at lave nogle sjove tematiske sammensætninger, der skaber en rød tråd i alle dine rum. Plakater er en let måde at skabe sammenhørighed med, og det er kun din fantasi, der kan stille grænser for kreativiteten.

Jeg har set flere eksempler på gennemført indretning. Blandt andet har jeg set boliger, hvor plakaterne forestillede post-it sedler, der gik igen med huskeråd fra rum til rum. De var lavet med et lille buk på hjørnet, hvilket tilføjede liv til plakaten, og derudover var skriften klassisk skråskrift, hvilket gav et personligt touch. Soveværelset havde huskeråd som ”glem ikke at stille vækkeuret” og ”Har du husket at købe kaffe”, mens stuen havde sjove budskaber som ”Manden har også ytringsfrihed” og ”Husk at tale med dine forældre i dag”, hvor sidstnævnte hang over TV’et med et glimt i øjet.

Det er som sagt kun fantasien, der sætter grænser.