juni 17, 2024

Danskerne putter alt i deres mikroovne

BIIIIP! BIIIP! BIIIP! Er den velkendte lyd, når din mikrobølgeovn fortæller dig at dine popcorn eller færdigret er klar til at blive indtager.Mange danskere lever i dag i en travl hverdag, hvor der i stigende grad er et behov for at kunne lave mad nemt og hurtigt. Derfor er en mikroovn blevet et essentielt køkkenredskab i det danske køkken. Men hvad mange danskere ikke er klar over er, hvad man må sætte i sin mikrobølgeovn og hvad vigtigere er, hvad man IKKE må sætte i sin mikroovn.

 

Hvilke materialer er det nu man ikke må sætte i min mikroovn?


Mange danskere benytter en mikroovn som den nemme løsning, når der er tale om opvarmning af mad, snacks og sågar modermælk. En mikrobølgeovn er et godt redskab i en travl familie og kan være med til at skabe tid og overskud i hverdagen, men hvad mange danskere ikke sætter sig ind i er, hvad der rent faktisk må og IKKE må komme ind i en mikrobølgeovn. I brugen af en mikroovn er det vigtigt at man som forbruger sætter sig ind i, hvilke materialer man må sætte ind i sin mikroovn for at få varmet sin mad på bedst mulig vis, men hvilke materialer er det nu?
Her er derfor en liste over ting og materialer du IKKE må sætte i din mikrobølgeovn:
– Dåser, bestik og andre materialer lavet af metal
– Stanniol, da dette produkt indeholder metaller
– Kopper, tallerkner og andet af ler og fajance
– Kødbakker
– Husholdningsfilm
– Yoghurtbægre

Ovenstående materialer er alle materialer som de fleste mennesker har udfordringer med i forhold til at vurdere, hvorvidt de må komme i en mikroovn eller ej. Hertil skal man selvfølgelig som forbruger være omhyggelig, når man bruger sin mikroovn. Det er altid en god idé at have styr på, hvilke ting brugsanvisningen fraråder at sætte i din mikroovn før du springer ud i at lave eller varme mad i din mikrobølgeovn.
Der går mange rygter og historier om brugere af mikroovne, der er kommet voldsomt galt af sted. Og hvem gider at være den næste en sådan historie handler om?
Rådet går derfor på ikke an sætte ovenstående materialer og produkter i din mikroovn før og lige læse brugsanvisningen en ekstra gang, så du er helt sikker på brugen af mikroovnen.
Vær opmærksom på, at denne liste skal opfattes som en guide og ikke sætter nogle standarder for, hvad der ellers ikke må komme i din mikrobølgeovn. F.eks. har tv2 bragt lignende oversigter over produkter og materialer der ikke må komme i din mikroovn. Den kan du læse mere om her:
http://livsstil.tv2.dk/mad/2013-11-04-8-ting-du-aldrig-må-sætte-i-mikroovnen